Posted inActualitatea

Ștrandul Noua revine municipalității după cinci ani de procese. Decizia nu este definitivă/ Înainte de comuniști, terenul îi aparținea proprietarului Fabricii Scherg, Richard Schmutzler

Ștrandul Noua revine municipalității după cinci ani de procese. Decizia nu este definitivă/ Înainte de comuniști, terenul îi aparținea proprietarului Fabricii Scherg, Richard Schmutzler

Tribunalul Brașov a dat, ieri, o decizie în procesul intentat de municipiul Brașov companiilor care preluaseră, în asociere în participațiune, Ștrandul Noua. Municipiul Brașov a fost reprezentat de avocatul Adrian Rusu, cel care a mai recuperat, pentru oraș, și Cetatea și restaurantul Cerbul carpatin din Piața Sfatului, aceasta fiind o decizie în prima instanță emisă luna trecută.

Municipiul Brasov, a inițiat încă din 2018 o acțiune având ca obiect rezilierea Contractului de asociere în participaţiune nr. 3/19.01.2007 pentru obiectivul Acqua Park Ștrand Noua și obligarea Ces Construct S.R.L sa lase in proprietate si posesie terenul pe care sunt edificate bazinele și instalațiile aferente acestui obiectiv.
Totodată, a solicitat obligarea societăților Ces Construct, Aste Industrial Solution și Cesland la plata unor sume de bani cu titlu de daune interese reprezentând prejudiciul suferit de Municipiul Braşov ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale.

Inițial, Ces Construct și Cesland dăduseră în judecată Primăria Brașov solicitând daune de opt milioane de lei, valoarea investițiilor realizate. În 2018, după șapte ani de procese, municipiul a câștigat procesul și a demarat o acțiune împotriva firmelor amintite.

Tribunalul a admis printr-o sentință emisă ieri cererea formulată şi ulterior precizată de Municipiul Braşov, a dispus rezilierea Contractului de asociere în participaţiune nr. 3 din data de 19.01.2007, modificat prin Actul adiţional nr. 1 din data de 16.10.2007 și a obligat societățile Ces Construct SRL, Aste Industrial Solution și Cesland să achite orașului suma de 222.413,731 lei, reprezentând contravaloare cotă de 25% din exploatarea obiectivului „Ştrand Noua”, pentru perioada 28.06.2015-28.06.2018, la care se adaugă dobânda legală aferentă, de la data scadenţei şi până la plata integrală. Totodată instanța a obligat Ces Construct SRL la lăsarea în deplină proprietate şi posesie Municipiului Braşov a imobilelor teren reprezentând aport social conform Contractului de asociere în participaţiune nr.

 » Citește mai mult din această știre…