Posted inActualitatea

“Au venit cu vărsături, au avut tot felul de reacții”

“Au venit cu vărsături, au avut tot felul de reacții”

Zece cetățeni din Sri Lanka au ajuns săptămâna trecută la Urgență în Sulina, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, încercând să se încălzească.

Un angajat al unității militare a sunat la 112, iar cei zece muncitori au fost duși la Unitatea de primiri urgențe din Sulina, unii dintre ei inconștienți, unde au primit oxigen.

Patru dintre ei au fost transportați apoi la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea și internați. „I-am trimis la Tulcea pentru că nu știam cât mă ține oxigenul”, a povestit pentru Libertatea medicul Eduard Armeanu, de la UPU Sulina. „Au venit cu vărsături, au avut tot felul de reacții”, a mai spus el.

Acum, oamenii sunt în afara pericolului și s-au întors la muncă. Deși o tragedie a fost evitată la limită, povestea arată cât de vulnerabili sunt muncitorii din spațiul non-UE când vine vorba de condițiile de locuire, dar și de riscul accidentelor de muncă, potrivit Libertatea.

România a crescut recent numărul de muncitori străini din spațiul non-UE pe care îi va putea primi în 2024, de la 100.000 la 140.000.

Muncitorii srilankezi sunt angajați la Electroprecizia A.G. SRL, din Săcele, jud. Brașov, parte din grupul Electroprecizia Holding, iar firma este contractată de Ministerul Apărării Naționale (MApN). „Făceau niște lucrări la unitatea de transmisiuni”, a povestit pentru ziar o sursă apropiată situației.

Firma a avut o cifră de afaceri de 57.920.531 de lei în 2022 și un profit de 679.408 lei, conform Termene.ro. Este controlată de omul de afaceri Adrian Secelean prin intermediul firmei Intercom. Administratorul companiei este Dragoș Zavarache.

În 2021, compania a câștigat un contract cu Ministerul Apărării Naționale, pentru „Lucrări de Intervenție și Modernizare în Cazarma 3521 Sulina”,

 » Citește mai mult din această știre…